Historia

Christos har arbetat med restauranger & klubbar sedan många år tillbaka och det började med Hasselbacken i början av 80-talet. Därefter kom i rask följd; Alexandras, Hamngatan 1, Basement, Riche, Calle P m fl. samtidigt som han utbildade sig inom restaurangekonomi, marknadsföring & administration.

Sedan kom 90-talet med fler namnkunniga krogar och klubbar som ex.vis Stallmästaregården, En trappa upp på Riche, Gildas, Embassy och Turbin.

Nu var det dags att dra sig tillbaka för att reflektera och 1995 åkte Christos till SydAmerika, luffade runt och fotvandrade bl a från Costa Rica i norr till Peru, Argentina och Galapagosöarna. Färden gick genom den columbianska djungeln och genom hela den sydamerikanska kontinenten. Utmaningen låg i att göra detta på egen hand för att se hur mycket han kunde klara av och tänja på sina gränser. Han besteg toppar som låg på 6000 meters höjd och klättrade ner i rykande vulkaner som sprutade ut giftiga gaser. Sedan fortsatte vandringen ända ner till Ushuaia i Argentina där den sydamerikanska kontinenten tar slut.

Tillbaka i Sverige ett år senare så var han i selen igen och frilansade för olika ställen med event och fester på bl a Djurgårdsbrunn och Salamander på Karlsson & Co, Samtidigt gjorde han en hel del företagsevent och arrangemang med stor spännvidd; filmpremiärer för Buena Vista, och Warner Bros, lanseringar för Omega nya klocka Dynamic och Donna Karan, invigning av NK:s nya skönhetssalong, Mike’s Entertainment, Benetton, Panos Emporio, Chiarros, Volkswagens event med Eric Clapton som var både i Stockholm och Göteborg, Tiger, Better Bodies, Budo & Fitness och Sthlms Filmfestival. Boklanseringar med bl a Bra Böcker, maskerader för barnfilmer som Askungen och Herkules.

Som exempel fick lanseringen med 3com:s Palm Pilot, som världens första digitala meny, över 50 helsidor i media.

Han köpte sedan krogen Zesty som fick 5 stjärnor eller + i de flesta tidningarna och blev en av Stockholms mest designade och häftigaste krogar.

Åter dags för en långresa, denna gång i Thailand, Brasilien och Grekland för att hämta nya erfarenheter och influenser.

Med 2000-talet kom lanseringen av Sinners, en av Stockholms i särklass bästa klubbar. Parallellt med Sinners gjorde Christos fler event för bland andra Burberry, nytt ryskt champagnemärke Russian Delight Sovetskoe, Steel Magazine, lanseringen av Volvo X90 tillsammans med Volvo och Luthmans, Slitz 100 sexigaste, Hotel Amaranten, Fujitsu, DUX och MTV. Återuppbyggnaden av Sturecompagniet som nu blivit ett av Stockholms hetaste inneställen, First Hotell G i Göteborg och Christos Masters, den mycket uppskattade kändisgolfen.

Idag är Christos AB ett väl etablerat eventföretag med enorm genomslagskraft som återspeglas i såväl media som på olika klubbrelaterade sajter och communitys som växt upp under de senaste åren.